Sertleşme Sorununa Çözüm

Sertleşme Sorununa Çözüm

Nisan 23, 2022 Kapalı Yazar: admin

Genellikle 40 yaş üzeri erkeklerde görülen sertleşme sorunu 2 farklı tür nedenlerden meydana gelir. Bu türler fiziksel ve psikolojik sertleşme sorunudur. Bazen genç yaşlarda da bu problem görülebilir. Sorunun altında yatan her neyse uzman doktor tarafından araştırılarak kalıcı tedavi yöntemleri uygulanır. Sertleşme sorununa çözüm amaçlı olarak çeşitli ürünler vardır. Cinsel ilaçlar yoluyla tedavi en çok uygulanan metodudur.

Sertleşme Sorunu Nedir?

Cinsel açıdan sertleşme en önemli konudur. Tam olarak ereksiyon olamayan cinsel organlar birleşme gerçekleştiremez. Buna bağlı olarak ilişkilerde can sıkıcı durumlar görülebilir. Belirli zamanlarda cinsel ilişki adına sertlik olsa bile, birleşme esnasında durum devam ettirilemez. Bunun nedeni kaygı ve stres olarak bilinir. Sertleşme tedavisi mutlaka uzman hekimler gözetiminde yapılması gereken tedavilerdir.

Cinsel tecrübesi olmayanlar aynı şekilde bu problemi yaşayabilirler. Çünkü endişe ile birlikte yeterli olamama düşüncesi kafada oluşabilir. Üstelik serleşme sorununun olmasında diyabet veya kalp hastalığı gibi tedavi olunması gereken hastalıklar düşünülebilir. Kamagra jel gibi sertleştirici etkili ürünler sertleşme için tavsiye edilen cinsel sağlık ürünleridir.

Sertleşme Sorunu Neden Olur?

Problemin olmasının en büyük sebeplerinden bir tanesi psikolojik olarak gelişen hastalıklardır. Bunun dışında fiziksel yaşanan sağlık sorunları da durumu tetikler. Erkeklerin cinsel işlevleri duygu, hormon, kas, damar, sinir ve beyin üzerinden gerçekleştiği için bunlarda bir tanesi problem yaşadığında sertleşme sorunu ortaya çıkabilir.

Özellikle bu durumu kafasına çok takanlarda daha fazla kötü hale gelebilir. Psikolojik durumlar dışında gerçekleşen fiziksel sertleşme probleminde farklı tedavi yöntemleri uygulanır.

Sertleştirici ürünler

Fiziksel Sertleşme Sorunu

Bazı durumlarda ereksiyon olamama durumu fiziksel gerçekleşebilir. Kalp sağlığında veya damar sağlığında problem yaşayanlar bu tür sıkıntıyı yaşayabiliyor. Fiziksel gerçekleşen sertleşme sorunları şöyle sıralanabilir:

  • Sigara tüketimi
  • Tıkanan kan damarları
  • Fazla kilo
  • Diyabet hastalığı
  • Parkinson hastalığı
  • Kalp hastalığı
  • Uyku bozukluğu
  • Alkol bağımlılığı
  • Pelvik bölge güçsüzlüğü
  • Prostat hastalığı
  • Kullanılan birçok ilaçlar
  • Yüksek kolesterol
  • Hipertansiyon

Bahsedilen hastalıkları yaşayan kişilerde sertleşme sorunu görülebilme ihtimali yüksektir.

Psikolojik Sertleşme Sorunu

Sertleşme işlemini gerçekleştiren en önemli olayı kişilerde oluşan heyecan duygusudur. Bu duygu beyinde başladığı için herhangi bir psikolojik problemde güçlü olmayabilir. Depresyon yaşayan kişilerde genel olarak sertleşme sorunu görülebiliyor. Bunun yanı sıra anksiyete ve diğer türden ruh hastalıkları da problemi tetikler.

İş yerinde stres yaşayanlar, aile içerisinde stres yaşayanlar ve çevreye karşı stresli olanlarda da sertleşme sorunu oluşur. Partner problemi ve buna bağlı şekilde gelişen stres ereksiyonun oluşmasını durduran nedenlerdendir.

Sertleşme Bozukluğu Tanısı Nasıl Konur?

Belirli kişilerin yaşadığı sertleşme probleminde hastaların yaşadıklarını dinlemek ve fiziki muayenenin yapılması tanı için yeterli olur. Fakat kronik sağlık problemi bulunuyorsa ya da uzman doktorun şüphelendiği başka bir durum bulunuyorsa, kişilerden çeşitli tetkikler istenebilir. İstenen tetkikler şöyledir:

  • Psikolojik değerlendirme
  • Kan testleri
  • Ultrason işlemi
  • Fiziksel muayene
  • İdrar testleri

Bu tetkikler aracılığı ile kişilerde gerçekleşen sorunun altında yatan nedenler tam olarak öğrenilir.

Kimler Risk Altındadır?

Yaşlanmaya bağlı olarak sertleşememe durumu uzun zamanlar alabilir. Normal şartlarda 40 yaş ve üstünde olan kişilerde görülme olasılığı artar. Bunun dışında tıbbi geçmişi olanlarda da sertleşme problemi meydana gelir. Obez olan kişilerde, aşırı sigara kullananlarda, kalp hastalığı olanlarda, antidepresan ilaç kullananlarda risk her zaman yüksektir.

Uyuşturucu, kaygı hastalığı, prostat cerrahileri, kan damarlarının tıkanması, hastalık için radyasyonlu tedaviler ve sinirlerde gerçekleşen yaralanmalar da ereksiyon riski bulunur. Bahsedilen tüm bu durumlarda kişilerde sertleşme problemi risk oranı çok yüksek seviyelerdedir.

Özellikle yüksek tansiyon hastaları ve devamlı ilaç kullananlarda problem kaçınılmazdır. Ancak ufak çaplı endişe problemleri ve stres durumlarında tedavi işlemi daha kolay gerçekleşir.

Erkeklerde Sertleşme Sorunu Tedavisi Nedir?

Erkeklerin çekindiği problemler arasında yer alan sertleşememe durumu, kişilerin yaşadığı olaylara göre farklılık gösterir. Kalp hastalığı ve diyabet gibi hastalıktan dolayı sertleşme problemi oluşuyor ise, doktor gerekli tedavi yöntemlerini uyguladıktan sonra ereksiyon normal hale dönüşür. Tedaviye destek olmak amacı ile doktor tarafından sertleşme için özel ilaçlar yazılabilir.

Bu ilaçlar genel olarak cinsel organ içerisinde gerçekleşen kan damarlarını açarak, gelen kanın rahat akmasını sağlar. Böylece sertleşme için gerekli olan kan değeri organa ulaştığında ereksiyon normal şekilde gerçekleşir. Özellikle tadalafil ve sildenafil içerikli ilaçlar tedaviye destek olarak kullanılır. İlaçların dozları yaşanan probleme ve etki süresine göre değişir.

Eğer tedavi bu şekilde istenen seviyeye ulaştırmıyor ise, pompa ve enjeksiyon tedavisine başvurulur. Bunların dışında son tedavi yöntemi olarak cinsel organın sağlıklı olması için implant tedavisine geçilir.